8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΦΥΣ... 7 years ago

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης η θέρμανση για πολλά νοικοκυριά αποτελεί μέγιστο προνόμιο. Σε συνδυασμό με τη συνεχή αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης το 39,9% του πληθυσμού της χώρας ζει σε σπίτι χωρίς θέρμανση. Υπάρχει λύση όμως καθώς η χρήση του φυσικού αερίου προσφέρει αναρρίθμητα οφέλη στο χρήστη σε όλους τους τομείς της κατανάλωσης, σε οικιακή, επαγγελματική και βιομηχανική χρήση. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα κύρια οφέλη του φυσικού αερίου και πως αυτά θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής σας.

1. Θέρμανση

Με το φυσικό αέριο μπορείτε να έχετε θέρμανση σε όλο το σπίτι με απόλυτο έλεγχο και χωρίς να χρειάζεται να κάνετε περιττές σπατάλες. Πλέον με τροπολογία που ψηφίστηκε στο νόμο για το χωρικό σχεδιασμό  μπορεί ο καθένας εγκαταστήσει φυσικό αέριο στην πολυκατοικία του χωρίς να πρέπει να πάρει την έγκριση από το 50% συν 1 της γενικής συνέλευσης των ψήφων των συνιδιοκτητών, προσφέρωντας ποιοτική θέρμανση στο διαμέρισμά σας. Με τη χρήση φυσικού αερίου γίνονται πιο απλές οι καθημερινές δουλειές του σπιτιού σας όπως το μαγείρεμα  και το μπάνιο.

2. Οικονομία

Το φυσικό αέριο είναι απο τις πιο οικονομικές λύσεις για θέρμανση και οχι τυχαία. Καταρχάς είναι καύσιμο σταθερής ποιότητας πράγμα που σημαίνει οτι δεν χρειάζεται ανεφοδιασμό και ο χρήστης καλείται να πληρώσει μετά την κατανάλωση σε αντίθεση με το πετρέλαιο. Επίσης το φυσικό αέριο ειναι 20% οικονομικότερο σε σχέση με το πετρέλαιο σε κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης, σε αυτόνομες εγκαταστάσεις με επιτοίχιο λέβητα φυσικού αερίου η οικονομία είναι ακόμα μεγαλύτερη διότι ο λέβητας φυσικού αερίου αποτελείται από εξοπλισμό πολύ μεγαλύτερης ενεργειακής  απόδοσης και υπάρχει κέρδος λόγω αλλαγής σε φθηνότερο καύσιμο. Τέλος εκτός από  την εγκατάσταση και την χρήση οικονομικότερη είναι και η συντήρηση των λέβητων αλλά και ευκολότερη και πιο καθαρή από ότι το πετρέλαιο.

3. Ευκολία στη χρήση

Ένα απο τα μεγαλύτερα κέρδη από τη χρήση φυσικού αερίου είναι η ευκολία στη χρήση καθώς δεν αλλάζει καμία από τις συνήθειες του καταναλωτή και βρίσκεται πάντα στη διάθεσή του μέσα από το εγκατεστημένο δίκτυο. Άλλη μία ευκολία ειναι ότι ο λέβητας παράγει ζεστό νερό χρήσης τη στιγμή που το χρειαζόμαστε χωρίς να περιμένουμε να ζεσταθεί το νερό μέσω θερμοσίφωνα ή να είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε ένα ολόκληρο δοχείο με ζεστό νερό ασχέτως του αν θα το χρησιμοποιήσουμε ή όχι όπως γίνεται με τα μπόιλερ που συνήθως εγκαθίστανται στις εγκαταστάσεις θέρμανσης που χρησιμοποιούνται άλλα καύσιμα. Ακόμη δε χρειάζεται να το παραγγείλετε ή να είστε σε ετοιμότητα για την παραλαβή του και πληρώνετε πάντα μόνο όσο καταναλώνετε.

4. Ασφάλεια κατά τη χρήση

Το φυσικό αέριο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, με αποτέλεσμα να διαχέεται αμέσως σε αυτόν, σε περίπτωση διαρροής. Είναι μη τοξικό και λιγότερο ρυπογόνο από τα άλλα καύσιμα. Είναι ασφαλές και αβλαβές για τον άνθρωπο, οι οικιακές συσκευές που κάνουν χρήση του φυσικού αερίου, όπως και κάθε συσκευή που κυκλοφορεί στο εμπόριο, διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών ή από τον ΕΛΟΤ.Ακόμη με το φυσικό αέριο δεν εξαρταστε από κανέναν και το δίκτυό σας είναι πάντα συνεχές. Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να διακοπεί η παροχή είναι για λόγους ασφαλείας (π.χ. πυρκαγιά).  Το μόνο σίγουρο είναι πως η παροχή δεν θα σταματήσει ποτέ λόγω κακοκαιρίας ή υπερφόρτωσης.

5. Καθαριότητα και εξοικονόμηση χώρου

Δεν απαιτείται η εγκατάσταση δεξαμενής, αφού το φυσικό αέριο είναι πάντα διαθέσιμο μέσα από το δίκτυο διανομής. Έτσι απαλλάσσεστε από τις δυσάρεστες οσμές και τα υπολείμματα του πετρελαίου καθώς είναι εντελώς άοσμο, αθόρυβο και καθόλου ρυπαγόνο. Επιπλέον, οι λέβητες πετρελαίου δεν απαιτούν μεγάλο χώρο αποθήκευσης (μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και σε κάποιο ντουλάπι στην κουζίνα ή στο μπάνιο).

6. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των συσκευών

Οι συσκευές και ο εξοπλισμός συντηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με υψηλότερη απόδοση και μικρότερο κόστος συντήρησης. Αυτό συμβαίνει λόγω της καθαρής καύσης του αερίου.

7. Έλεγχος κατανάλωσης και ακρίβεια στη μέτρηση

Είστε σε θέση ανά πάσα ώρα να ελέγχετε την κατανάλωση σας, ενώ παράλληλα γνωρίζετε και τη τιμή χρέωσης σας δεδομένου ότι οι τιμές φυσικού αερίου αναρτώνται μηνιαίως στην ιστοσελίδα της ΕΠΑ Αττικής. Επίσης, η τιμολόγηση σας γίνεται μετά την κατανάλωση και με απόλυτη ακρίβεια, καθώς αυτή καταγράφεται από τον μετρητή φυσικού αερίου που αντιστοιχεί στο διαμέρισμα σας.

8. Φιλικότητα προς το περιβάλον

Το φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό και λιγότερο ρυπογόνο συμβατικό καύσιμο. Η καύση του παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, οπότε υποκαθιστώντας τα άλλα καύσιμα συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Δεν περιέχει ενώσεις θείου που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής επίσης η καύση του είναι καθαρή και πρακτικά δεν εκπέμπει αιθαλή και αιωρούμενα σωματίδια, περιορίζοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση. Μια και βασική αιτία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αποτελεί η χρήση καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας, είναι αναγκαίο οι ενεργειακές επιλογές να συνδυάζουν την ανάπτυξη με την περιβαλλοντική προστασία.

Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη χώρα απολαμβάνουν τα οφέλη της σύνδεσης με το φυσικό αέριο, δηλαδή απολαμβάνουν ζεστούς χειμώνες, οικονομία και την αίσθηση ότι φροντίζουν το αστικό περιβάλλον. Οι λόγοι για να εγκαταστήσετε φυσικό αέριο στο σπίτι σας ή στη δουλειά σας είναι πολλοί συνδυάζοντας οικονομία, οικολογία και καλή ποιότητα θέρμανσης.

Εάν σας ενδιαφέρει να εγκαταστήσετε φυσικό αέριο στο χώρο σας αλλά έχετε δεύτερες σκέψεις ή προβληματισμούς, είμαστε εδώ να σας λύσουμε κάθε απορία. Απλά επικοινώνησε μαζί μας!

No Replies on 8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Commenting is Disabled on 8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ